Hogyan legyünk elégedettek önmagunkkal? EGY - pofátlanul egyszerű - titok!
2017. február 14. írta: thehappinessblog

Hogyan legyünk elégedettek önmagunkkal? EGY - pofátlanul egyszerű - titok!

Az elégedettséghez vezető legrövidebb 'to do list'

Komolyan szégyenlem, de egy életem, egy halálom, leírom.

Tudnunk kell, hogy hova akarunk eljutni és jelenleg hol tartunk ennek megvalósításában.

Ez az önmagunkkal való elégedettség - pofátlanul egyszerű - titka.

Mondtam én, hogy szégyenletesen egyszerű az egész...

Lehetne persze ezt is "12 tuti biztos pontba" összeszedni, vagy "5 szuperhatékony tanácsba" csomagolni vagy mondjuk "4 megdöbbentő tényként" tálalni. De szerintem ez ebben az egy mondatban is működik.

Tudnunk kell, hogy hova akarunk eljutni és jelenleg hol tartunk ennek a megvalósításában.

A kettő között (hol szeretnénk lenni és hol vagyunk jenleg) van egy összekötő "egyenes" is - ami persze a legritkább esetben egyenes, általában inkább egy durva hullámvonal - ami megmutatja, hogy hogyan fogunk eljutni oda. sajatprojektut_0214_1.jpg

A saját projekted

Nevezzük el ezt a durva hullámvonalat "a saját projektednek".

Gratulálok! Innentől hivatalosan is projektmenedzser lettél.

Így voltaképpen egyetlen kérdésre kell válaszolnod a napod 24 órájának, mind a 480 ébren tölött órájában:

Hová vezet az, amit éppen csinálsz?

Ha amit éppen csinálsz, rajta van a "saját projekt vonaladon", akkor nyert ügyed van és egészen biztos vagyok benne, hogy ennek az elégedettségedre gyakorolt áldásos hatását már Te is érzed.

Ha nem, akkor halogatsz. Jó nem minden esetben halogatsz, de az estek többségében inkább mégis, hiszen nem azzal foglalkozol, amivel igazán kellene. Ne próbálj meg kifogást keresni. Tudom, hogy találni fogsz egy csomót, de azok nem segítenek eljutni a célig. Újratervezés és nyomás vissza a vonaladra!

Irónikus, hogy az alábbi idézet pont Mark Facebook Zuckerbergtől származik, aki addig-addig dolgozott a saját "legfontosabb  dolgán" míg meg nem ajándékozott minket a Facebookkal. Hogy aztán mi, halandó emberek csak nagy küzdések és nehézségek árán tudjunk azzal foglalkozni, ami a mi "legfontosabb problémánk" azt követően, hogy kinek éppen mi a legfrissebb kiírása vagy fotója a FB-on.

"A kérdés, amit szinte mindennap megkérdezek magamtól: "Azt a legfontosabb dolgot csinálom épp, amit csak csinálhatok? Egészen addig, amíg nem a legfontosabb probléma megoldásán dolgozom, addig nem érzem úgy, hogy hasznosan töltöm el az időm..." - Mark Zuckerberg

 

Aztán, ahogy elindulsz a megvalósítási vonaladon, - Minden csak egyetlen döntéssel kezdődik! - ahogy elkezdesz dolgozni, mint fő állású projektmenedzser a saját projekteden, a sikerességed már csak azon fog múlni, hogy Te magad, hogyan definiálod a sikert?

 

nekedmitjelentasiker_0214.png

A sikernek kismillióféle értelmezése létezik, igen bajos lenne ha az összesnek megpróbálnál megfelelni. A legegyszerűbb amit tehetsz, hogy csinálsz magadnak egy kismillióegyedik definíciót.

TIPP: Ne az igényeidet csökkentsd, hanem nőj fel a saját magaddal szemben támasztott "siker elvárásaidhoz"!

 És akkor az ígért 'to do list' azoknak, akik türelmetlenek voltak és nem akarták elolvasni a fenti sorokat, csak ide ugrottak egyből:

1. Legyen egy saját projekted, amin dolgozhatsz.

2. A projekted végén annak a halmaznak kell állnia, ami tartalmazza mindazt a tulajdonságot és feltételt, ami a Te siker definíciódban benne foglaltatik.

3. Következetesen dolgozz a projekten!

Igen, nem csak úgy simán dolgozz a projekten. Következetesen kell dolgoznod rajta!

"Ne a napi feladataidat priorizáld, hanem a Számodra legfontosabb dolgok alkossák a napi feladataidat." - valahogy így lehetne fordítani Stephen R. Covey mondását. "Don't prioritize your schedule, schedule your priorities." 

Tudom, hogy ez nagyon utópisztikusan hangzik, de egy picit próbáld meg e szerint megtervezni a napodat, hetedet, hónapodat. Mint minden rendes projektnél, ennek is adj egy pilot időszakot és nézd meg, hogy működik-e?

Abban, hogy a következetes életvezetés ne legyen egy teljesíthetetlen kihívás, fog segíteni a következő bejegyzésem, amiben olyan life hackeket hozok amik abban segítenek, hogy közelebb kerülj a fő célodhoz, és abban, hogy milyen praktikákkal segíthetsz magadon az oda vezető úton.

Innen folytatom...

 

Addig is, ha még olvasnátok a témában, szeretettel ajánlom a Náray szubjektív rovat (by NárayTamás) írását a sikerről, a belsőnkről, a karrierünkről, a sorsunkról. Szerintem remek lett, megéri elolvasni! (katt ide az olvasásért), A cikk megtalálható a WMN Life rovatban, woman pont hu-n.

 "Olyan sokszor lehet manapság a sikerről hallani. Meg azt is, hogy valakinek az a célja az életben, hogy sikeres akar lenni. Meg gazdag. Meg boldog. Persze, de ki nem? Ugyanakkor elgondolkodtató, vajon tényleg vannak-e olyanok, akik azt hiszik, hogy a végeredmény felcserélhető magával az odavezető úttal?" - forrás wmn.hu

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thehappinessblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9212254264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google-site-verification: google9ac48e638757b367.html