Random produktivitási/hatékonyság növelő tippek
2018. február 22. írta: thehappinessblog

Random produktivitási/hatékonyság növelő tippek

Az elolvasáshoz szükséges idő: 3 perc

1. Használj jegyzetfüzetet 

Esténként/reggelente ebbe tervezd meg a napod, ebbe vezesd azokat a gondolatokat, szimpi recepteket, ötleteket, amikről nem szeretnél elfelejtkezni (erre szerintem az ilyen típusú notebook a legpraktikusabb). E mellett tarts otthon még egy naptárat is – ebbe vezesd azokat az infókat, remindereket, amik dátumhoz kötöttek. (Nekünk van itthon egy családi naptárunk is a hűtőn, ahova a közös programokat írjuk.)

2. Legyen egy „ultimate to do list-ed”, amibe az ÖSSZES teendődet vezeted, de ne ezt használd napi szinten.

Ebből külön készítsd el azokat a listákat, amik csak az "aznapodra" vonatkoznak. Az, hogy soha nem érsz a feladatlistád végére (és nem is kell, mert valaminek még el sem jött el az ideje, hogy belekezdj) rémesen lehangoló! Ha végeztél valamelyik tétellel, mindkét listáról húzd ki.

3. Vasárnaponként készíts össze:

  • 5 napi öltözéket (ehhez csekkold a programjaidat és az időjárást),
  • az edzős cuccodat,
  • 5 napra elegendő vitamint (ehhez én kapszulatartót használok). 

4. Vasárnap főzz előre annyi alapanyagot, hogy az szerdáig kitartson.

Szerdán pedig annyit, hogy az csütörtök és péntek ebédre is elég legyen. Én például vasárnaponként kuktában szoktam megfőzni 1-1,5 kg csirkemellet, dobálok mellé zöldségeket is, így a levéből már kész is a leves. A husit és a zöldségeket aztán tovább ízesíthetem, süthetem, darálhatom, szószhoz adhatom. Tehetek rá tejszínt, sajtot, vagy sütőzacskóban is megsüthetem. Csavarhatom a maradékokat tortillába, sós palacsintába, összesüthetem meleg szendvicsnek. Hess a Pinterestre további ötletekért!

5. Reggelente tervezz be 5-5 percet arra, hogy minden helyiséget „indulásra készen” hagyj.

Ha hiszed ha nem, 5 perc nagyon sok idő, pláne arra, hogy a helyére pakolj pár dolgot, áttöröld az asztalt, vagy kipakold a mosogatógépet. Hálás leszel magadnak ezért délután!

5percesrendrakas_thehappinessbloghun.jpg

6. Egy új szokás megerősítéséhez használj applikációt (I <3 Habithub).

A szokás gyakorlása utáni jelölgetés komoly függőséget okoz.

7. Ha rá akarsz szokni például a rendszeres fehérjefogyasztásra, de olyan lusta vagy mint én, készíts egyszerre több adagot, és amit nem ittál meg tedd a hűtőbe. Plusz pozitívumként azt tapasztaltam, hogy ilyenkor a shake még sűrűbb lesz, kakaósabb állagú - nyámi. 

8. Fogyasztás előtt mindig ellenőrizd a termékek címkéjét, hogy lásd, hogy valójában mit is eszel. Tartsd be az adag javaslatokat!

9. Csak akkor légy maximalista, ha az tényleg számít.

Ha mindent 120%-ra akarsz elkészíteni, annak halogatás lesz a vége.

10. Ha gondban vagy az étrended megregulázásával, kezdj egy kicsit úgy élni mint a Svédek!

A hétköznapokban étkezz egészségesen, a céljaidnak megfelelően. Pénteken jöhet a lazítós vacsi (fredagsmys), szombat délelőtt pedig engedj meg magadnak egy kis édességet (lördagsgodis).

 fozesibioritmus_thehappinessbloghun.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://thehappinessblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5513689798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google-site-verification: google9ac48e638757b367.html