Don't forget: You have a uniqe story!
2015. november 23. írta: thehappinessblog

Don't forget: You have a uniqe story!

Egy nagyon helyes cikket dobott elém a Linkedin ma reggelre. Témájában a self brandingről szól, arról, hogy hogyan mutassuk be egy (virtuális) papírlapon keresztül, hogy mire vagyunk képesek, a nélkül, hogy a már megszokott séma szerint felsorolnánk a "skilljeinket". Ezt a módszert még az is unja aki írja! Nem, hogy aki olvassa...

Az első diplomámat Humánerőforrás Menedzsmentből szereztem, a mostani pozícióm előtt egy évet töltöttem toborzás-kiválasztásban, így pár CV-n már átfutott a szemem nekem is. Ha meg is akadt a szemem az ilyen felsorolások egy-egy pontján, az biztos valami olyan tulajdonság volt, ami NEM a "jó kommunikációs képesség", vagy a "csapatjátékos". Arra rendre rá is kérdeztem az interjún: "Kérlek mesélj el egy szituációt, egy konkrét példát, amelyben hasznát vetted XYZ tulajdonságodnak!".

***A bejegyzés margójára megjegyezném, hogy a képesség, készség és a kompetencia szavak nem szinonimák! Érdemes ezeknek utána olvasni, mielőtt így kezdjük el használni akár egy önéletrajzban, akár csak mindennapokban.***

Az említett cikk íróját természetesen egyből követni kezdtem, mert nagyon megtetszett a cikk hangulata, megfogalmazása. Nem volt "túl amerikai". (Nem rég olvastam egy könyvet a Boldogság Mítoszokról, -hamarosan hozok is belőle bejegyzést- ahol a fordító (!), lábjegyzetben megjegyezte egy fejezetnél, hogy az kissé "túl amerikai" gondolatmenet. Nem szó szerint így, csak értelemszerűen. Rém szimpatikus!)

A Linkedin bejegyzést író hölgy Liz Ryan (CEO and Founder, Human Workplace), a cikke címe: "Whatever You Do, Don't Brand Yourself This Way!"

A cikk részlete pedig, ami megsimogatta a szívemet (elnézést, ha a beharangozottak ellenére ez valakinek mégis "túl amerikai" lenne) :

"You have a unique story. No one living on this planet and no one who has ever lived can tell your story -- it belongs completely to you. Your story would make a great movie. It has plot twists and awesome characters. You are the star, of course! (...) You are on  your path. You have already solved huge problems in your life and career, and you will summit many more mountains and cross raging rivers before your journey is done. Forget your Skills and tell us what you came to this planet to do."

 

"A történeted egyedülálló. Sem most élő, sem pedig egy valaha élt ember, nem fogja tudni elmesélni a Te történetedet - ez teljesmértékben Hozzád tartozik. A történetedből egy csodás film készülhetne. Lennének benne fordulatok és hihetetlen szereplők. De természetesen te lennél benne a sztár! (...) A saját utadon jársz. Már eddig is hatalmasnak tűnő problémákat oldottál meg az életed és a karriered során, s míg a csúcsra érsz, míg az utad befejződik, sok más hegy és vad folyó fogja még keresztezni azt. Felejtsd el a szakismeretet, mond el nekünk azt, hogy mit csinálni jöttél el erre a bolygóra."

 Amondó vagyok, hogy a mai nap teljen ennek hangulatában! A mi életünk, a mi filmünk, mi alakítjuk, hozzánk tartozik! Hozzuk ki belőle a legjobbat. Ha eddig nem volt hozzá bátorságunk, kezdjük el ma csinálni azt, amiért erre a bolygóra jöttünk!

Szép napot kívánok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thehappinessblog.blog.hu/api/trackback/id/tr678102792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google-site-verification: google9ac48e638757b367.html