Mit nevezünk Szenvedélynek? És hol találunk rá?
2017. március 28. írta: thehappinessblog

Mit nevezünk Szenvedélynek? És hol találunk rá?

Back to the basics

Az előző bejegyzésben arról írtam Nektek, hogy hogyan befolyásolják a problémáink a motivációinkat. Különösen jól esett a múlt héten ezen az íráson dolgozni, mert ahogy említettem, ez most nálam is egy nagyon aktuális kérdés.

Mivel olyan visszajelzések érkeztek Tőletek, hogy a Szenvedély témája Titeket is foglalkoztat, Nálatok is nagyon aktuális, ezért továbbra is ezen a vonalon maradok és ma visszamegyünk egészen a téma alap kérdéseiig.

 

Mit nevezünk Szenvedélynek?

 

Alapvetően nem az érzelmi-testi szenvedélyként használom a Szenvedély kifejezést, hanem az angol "passion", "the calling" szavak magyarított változataként. Talán az "erős belső késztetés", "első számú motiváció" kifejezések illenek rá a legjobbak, csak ezek valahogy nem tűnnek elég romantikusnak... :)

Ha azt mondanám Neked, hogy kezd el végig nézni azoknak az embereknek az Instagram profilját, akiket követsz és tippeld meg, hogy mi lehet az Ő Szenvedélyük, szerintem egész jó átlaggal el is találnád őket.

Olvasás-könyvek, utazás, sütés-főzés, futás, biciklizés, motiválás... csak hirtelen egy pár az általam követett profilok közül.

szenvedely.png

És amikor Téged arról kérdeznek, hogy MI A TE SZENVEDÉLYED? - akkor bajban szoktál lenni a válasszal? Ha igen, akkor se érezd magad rosszul! Általában a megkérdezettek 80%-a gondba kerül, ha ezt a kérdést hallja (Iegalábbis a Tervezd meg az Életed című könyv szerzői szerint).

De miért?

Miért nincs az embereknek egy teljesen egyértelmű Szenvedélye?

 

Szerintem van. Csak ahogy újabban mindent, úgy ezt is szeretjük túlmisztifikálni, túlködösíteni. És ahogy ez a köd leszáll, máris elveszítjük a fonalat és azt hisszük, hogy nekünk nincs igazi Szenvedélyünk, mert mi semmit nem szeretünk ANNYIRA csinálni, mint amennyire mások. Semmit nem tudnánk hónapokon keresztül csinálni. Tök unalmasak és sablonosak vagyunk, bezzeg mindenki más tök kreatív és fejlett önismeretű, hiszen pontosan tudja, hogy mihez van érzéke és van olyan szerencsés, hogy azzal foglalkozhat is valamilyen formában. - Ismerős gondolatok?

 

Ha egyetlen egy instant módszert kérnél tőlem...

 

...ami segít közelebb kerülni a Szenvedélyedhez, akkor javasolnám, hogy nézd át a Pinterest, és/vagy az Instagram profilodat és az inboxoddal.

Nézd át, hogy milyen hírlevekre vagy feliratkozva, milyen témákat tettél ki a virtuális parafatábládra? Szerintem már kezdenek kirajzolódni a homokban a lábnyomaid... Ha ez nem lenne elég, mert még több lábnyomra lenne szükséged:

  • Gondolkodj el azon, hogy mik befolyásolják a mindennapi döntéseidet, hogy ha magadról van szó? (Vagyis, mi az amiért képes vagy áldozatokat hozni? Mi az, ami köré csoportosítod a napi teendőidet?)
  • Ha akad egy kis szabadidőd mit szeretsz a legjobban csinálni?
  • Mi az, amit alig vársz, hogy elkezdhess és amit nehezen tudsz befejezni?
  • Mi az, ami úgy érzed, hogy célt ad a napjaidnak? (Ha aznap azzal foglalkozhatsz, akkor már megérte felkelned?)

Ne aggódj, nem csak egy helyes válasz létezik ezekre a kérdésekre! De szerintem pontosan tudod, hogy azokból melyik A szíved csücske (és lehet, hogy ez egyik napról a másikra simán megváltozik majd, ez teljesen természetes).

Innen folytatom!

 

Addig is, hogy a következő bejegyzés még hasznosabb lehessen a Számodra, amikor tovább megyünk a Szenvedély felé vezető úton, javaslom, hogy gondold át a fentebb feltett kérdéseket.

A következő bejegyzésben ugyanis azzal fogunk foglalkozni, hogy mit csinálj akkor, hogy ha nem a Szenvedélyed területén dolgozol?

A bejegyzés trackback címe:

https://thehappinessblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2612383535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google-site-verification: google9ac48e638757b367.html