Egy levél, amit feltétlenül el kell olvasnod, hogy ha motivációra van szükséged
2017. június 14. írta: thehappinessblog

Egy levél, amit feltétlenül el kell olvasnod, hogy ha motivációra van szükséged

Like a virgin!

Richard Branson neve szerintem - érdeklődési területtől függően - mindenkinek mond valamit. Kinek a Vigrin kiadót, kinek a Virgin vezetési módszert, vagy épp egy repülőgéptársaságot, esetleg az űrutazást... :)

A hétvégén olvastam el  Mr Branson, Virgin-módszer című könyvének előzetesét a bookline e-book reader applikációjában (Ezt egyébként szeretettel ajánlom minden bookaholicnak, mivel sok e-book 40-50 oldalába bele lehet lapozni, olvasni, teljesen ingyen, ami baromi praktikus, pláne ha az ember e-book vásárlásra készül.). A könyv életérzése magával ragadó! Menedzsment kézikönyv hangulatú önéletrajzként tudnám a legjobban kategorizálni, amelynek minden egyes lapjából, sorából csak úgy csorog az inspiráció. Hogy Branson bebizonyítsa az "örökölt vonások fontosságát" a sikerhez vezető úton, a kreativitás kifejlesztésében és megélésében, megkérte édesanyját, hogy írjon pár sort könyvének első fejezetéhez, ezt hoztam ma el Nektek. Én IMÁDTAM! Ez egy tipikusan olyan levél, amit feltétlenül el kell olvasnod, hogy ha éppen motivációra van szükséged.

 

"Kedves Ricky!

Ha komolyan azt szeretnéd, hogy írjak valamit az új könyvedbe, akkor tessék itt van.

Gyakorlatilag már az első pillanattól, ahogy elkezdtél beszélni, láttuk: van benned valami különleges. Sőt, már azt megelőzően, hogy megtanultál volna járni, tudtuk, mennyi dolgunk lesz veled; egyértelműen látszott, hogy a saját utadat akarod követni, a magad módján.

És ami még érdekesebb: ahogy növekedtél, szakadatlanul mindenféle őrült terven törted a fejed, és meg voltál győződve róla, hogy ezek meg fogják változtatni a világot, vagy dőlni fog belőlük a pénz - vagy egyszerre mindkettő. Néhányszor azt mondtuk neked: "Ne légy nevetséges Ricky, kizárt dolog, hogy ez beválljon!" Az esetek többségében azonban úgy döntöttünk apáddal, inkább lehetőséget adunk rá, hogy tanulj a hibádból, szóval, rád hagytuk, boldogulj csak, ahogy tudsz a karácsonyfa-neveléssel, a madártenyésztéssel és a többi különös, ugyanakkor bámulatos vállalkozásoddal. Valamilyen formában szinte kivétel nélkül mind katasztrófával végződött, és ránk maradt a romok eltakarítása - szó szerint meg átvitt értelemben is. De mi azért rendíthetetlenül küzdöttünk veled tovább, abban reménykedve, hogy egy napon ezek a leckék még a segítségedre lesznek az életben.

Úgy tűnik, ez a várakozásunk beigazolódott. A bizonytalan kezdést követően, miután a Virginnel sikerült megalapoznod a sikereidet, Ted és én gyakran eltűnődtünk, vajon mennyire már emberré válhattál volna, ha szorosabbra fogjuk a gyeplőt, vagyis ha (sokak szerint) "jobb" szülők lettünk volna. Mi lett volna, ha ragaszkodunk ahhoz, hogy ne vállalj annyi buta kockázatot, nem engedtük volna, hogy 16 éves korodban ott hagyd az iskolát, hanem kényszerítettünk volna, hogy összeszedd magad, és befejezd? Iskolaigazgatódhoz hasonlóan, aki megjósolta, hogy 21 éves korodra vagy börtönbe jutsz vagy milliomos lesz belőled, minket is súlyos kétségek gyötörtek akkoriban, hogy vajon mit tartogat számodra a jövő.

Ma már perszer tudjuk, hogy nem kellett volna aggódnunk. Kiderült, hogy abban a kisfiúban aki  konok megszállottsággal mindig a saját feje után ment, voltaképpen egy fiatal vállalkozót tisztelhetünk, aki csupán pályafutása kezdeti nehézségeit élte meg. Bárcsak felismerhettük volna ezt akkoriban! Kevesebb álmatlan éjszakánk lett volna, az biztos.

Szeretettel:

Mama"

 

Gyönyörű. Nem jut eszembe más szó róla csak ez, gyönyörű! A szívemet szeretettel és hálával tölti tele, mert úgy érzem, hogy én is azon szerencsések közé sorolhatom magam, akik ehhez hasonló nevelésben részesültek, amiért ha egész életemben hálás leszek, akkor sem fogom tudni eléggé megköszönni az én Drága Szüleimnek!

Azt olvastam, hogy a Coca-Cola működésének első évében, 25 üveg kólát (95 litert) adott el összesen. Ez is remekül bizonyítja, hogy nem az számít, hogy honnan indulsz, hanem az, hogy a kitartásod erejével milyen utat jársz be!

Egészen biztos vagyok benne, hogy még nagyon sok idézetet és inspirációt fogok Nektek hozni ebből a könyvből. Letehetetlen!

Forrás: Booklin e-reader alkalmazás, Richard Branson: Virgin Módszer, 27-29 old.

A bejegyzés trackback címe:

https://thehappinessblog.blog.hu/api/trackback/id/tr412592435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
google-site-verification: google9ac48e638757b367.html